17 augustus 2019


Schitterende goal Aritz Aduriz verpest debuut Frenkie de Jong bij FC Barcelona

Met Frenkie de Jong in de basis heeft FC Barcelona de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen verloren. Op bezoek bij Athletic de Bilbao ging de Spaanse landskampioen verrassend onderuit. Bilbao-spits Aritz Aduriz tekende voor de enige treffer.

Na een goede voorbereiding, waarin De Jong veel indruk maakte op de Spaanse pers en de fans van Barcelona, gunde trainer Ernesto Valverde de van Ajax overgenomen middenvelder direct zijn competitiedebuut.

De 22-jarige De Jong stond samen met Carles Alena en Sergi Roberto op het middenveld. Sergio Busquets en Ivan Rakitic, doorgaans onomstreden bij de Catalanen, zaten op de bank.


In een weinig enerverende eerste helft kon De Jong geen hoofdrol voor zich opeisen. Luis Suárez kreeg voor rust de grootste kans. De Uruguayaan raakte met een schot uit de draai van dichtbij de paal.

Direct na deze mogelijkheid moest Suárez vanwege een blessure worden vervangen door Rafinha. De Braziliaan was vlak voor rust met een afstandsschot nog dicht bij de openingstreffer. Keeper Unai Simon maakte zijn inzet, met hulp van de lat, onschadelijk.

Na rust tekende Ivan Rakitic voor de grootste kans voor de bezoekers. Een hard schot van de Kroatische invaller zeilde over de lat.

Ook Antoine Griezmann kon zijn debuut voor FC Barcelona niet bekronen met een treffer. De Fransman, deze zomer overgekomen van Atlético Madrid, was nog wel gevaarlijk met een kopbal.

Waar Barcelona de kansen miste, kwam de thuisploeg vlak voor het einde op voorsprong door een prachtige goal van Aduriz. De invaller stond koud in het veld of hij schoot Bilbao met een omhaal op voorsprong. De 38-jarige Aduriz maakte recentelijk bekend aan zijn laatste seizoen te zijn begonnen.

In de blessuretijd zette Barcelona alles op alles op een nederlaag te voorkomen, maar verder dan een kopkans van Clement Lenglet kwamen de Catalanen niet. Daarmee liep het debuut van De Jong, die wel de hele wedstrijd speelde, uit op een teleurstelling.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link