20 augustus 2018


Column: ''Bij Feyenoord ligt de lat zo laag, dat je erover heen kunt stappen''

Columnist Willem van Hanegem vindt dat Feyenoord de lat zo laag legt, dat je er inmiddels sloffend overheen kan stappen. 'Ze liggen nergens meer wakker van.'

Ik vond het jammer dat ik met mijn column moest wachten tot na het weekeinde. Want bij Feyenoord dachten ze donderdag en vrijdag na de uitschakeling tegen AS Trencín dat ze mensen gewoon in de maling kunnen nemen. Trots, aanknopingspunten, pech. Die woorden vielen. Maar ze kwamen vijf doelpunten tekort om de nummer vijf van Slowakije uit te schakelen. Vijf! En in tweemaal 90 minuten wonnen ze niet eenmaal van een ploeg met een paar spelers die in Nederland, waar de lat de laatste jaren toch niet erg hoog lag, volkomen mislukt zijn.

Dirk Kuyt was iemand die altijd positief was en met zoete teksten kwam die er bij de supporters in gingen als zoete koek. Maar Robin van Persie gaat deze maand gewoon nog een stapje verder. Feyenoord traint als Manchester United, van een 4-0 nederlaag bij Trencín en een 2-0 tegen De Graafschap hoeft niemand wakker te liggen en gisteren deed Excelsior het weer hartstikke slim.

Ik werd er echt verdrietig van. Zo’n grote speler en zoveel onzin. Bij Feyenoord leggen ze de lat zo laag, dat je er inmiddels sloffend overheen kan stappen. Ze liggen nergens meer wakker van. Ja, van Jean-Paul Boëtius die twee domme gele kaarten kreeg tegen De Graafschap. Dat noem ik nou een makkelijk slachtoffer, zeker omdat anderen in de Kuip overal maar mee wegkomen. Steven Berghuis schopte die Joey Sleegers van AS Trencín bijna ongelukkig en dat kon allemaal wel.

Willem van Hanegem.


1 opmerking:

Unknown zei

Iemand een linkje?

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link