29 april 2018


FC Twente degradeert na 34 jaar uit eredivisie

Acht jaar na het landskampioenschap is FC Twente gedegradeerd uit de eredivisie. De hekkensluiter moest winnen bij Vitesse, maar miste kracht, geloof en overtuiging en ging kansloos met 5-0 onderuit.

Na een half uur zonder opwinding besloot Thulani Serero het maar eens van afstand te proberen en de bal vloog langs de niet reagerende Joël Drommel in de kruising.

Het matte FC Twente hield slechts tegen, creëerde niet één echte kans en zag het kaartenhuis na rust in elkaar donderen. Kort na een rake kopbal van Tim Matavz werd het 3-0 door Bryan Linssen. Prachtige volleys van Linssen en Matavz leidden Twente definitief naar de uitgang.

Dit seizoen boekte Twente slechts vijf zeges: twee met René Hake (die de eerste acht duels nog trainer was), één met Gertjan Verbeek (hij hield het 18 duels vol) en twee met interim-coach Mario Pusic.

FC Twente, dat in 1983 ook degradeerde en daarna direct promoveerde, heeft enkele roerige jaren achter de rug. De club werd wegens financieel wanbeleid enkele malen bestraft met puntenaftrek en in 2016 werd in hoger beroep terugzetting naar de Jupiler League voorkomen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link