11 april 2018


AS Roma zorgt voor enorme stunt en schakelt FC Barcelona uit

Ruim een jaar na de 'remontada' tegen Paris Saint-Germain, is Barcelona zelf slachtoffer geworden van een wonderbaarlijke wederopstanding in de Champions League. Na een 4-1 zege in Spanje gingen Lionel Messi & co met 3-0 ten onder bij AS Roma.

Niet veel mensen gaven nog een stuiver voor de kansen van Roma, maar de Italianen hadden daar geen boodschap aan. Nadat Barcelona de eerste speldenprikjes had uitgedeeld, schoot Edin Dzeko al na zes minuten de 1-0 binnen.

Die goal zorgde voor nog meer hoop in de Italiaanse harten en vol passie zocht de ploeg van Kevin Strootman de aanval. Barcelona had het lastig met het fysieke spel van Roma, stond constant onder druk en kwam enkele keren goed weg.

Roma zorgde vooral door de lucht voor veel gevaar. Patrik Schick kopte eerst over en daarna voorlangs en Dzeko zag zijn kopbal gekeerd worden door doelman Marc-André ter Stegen.

Ook na rust zochten de Italianen constant de grens op en Barça wist zich daar geen raad mee. Na een klein uur werden de Spaanse problemen nog groter toen Gerard Piqué Dzeko vloerde en Daniele De Rossi vanaf elf meter de 2-0 maakte.

Federico Fazio (Roma) ontsnapte vlak na die goal aan rood en nadat invaller Stephan El Shaarawy een goede kans gemist had, zorgde Konstantinos Manolas voor 3-0. De Griek, die net als De Rossi in het eerste duel een eigen doelpunt had gemaakt, kopte prachtig raak.

De bezoekers zetten in de slotfase alles op alles, werden voor het eerst ook echt gevaarlijk, maar de Romeinen hielden knap stand en bereikten voor het eerst in hun historie de halve finales van de Champions League.
Lees ook het andere voetbalnieuws van vandaag terug op SigaarSnor!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link