11 maart 2018

Willem II geeft koploper PSV gigantisch pak slaag (5-0)

Een historische uitslag in Tilburg zaterdagavonf. Koploper PSV kwam er geen moment aan te pas en droop af met een 5-0 nederlaag, pas de derde nederlaag van het seizoen.

Waar PSV vooraf comfortabel uitkeek naar het duel in Tilburg, met een voorsprong van liefst tien punten op Ajax, gingen bij Willem II alle alarmbellen af; de voorsprong op hekkensluiter Roda JC telde nog altijd slechts zes puntjes en coach Erwin van de Looi stapte afgelopen week op.

Dat verschil tussen beide Brabantse clubs was vanaf de aftrap duidelijk te merken in het Koning Willem II Stadion.

De thuisploeg vloog erin. Ben Rienstra vergat aanvankelijk nog de start te bekronen door bij een schot slap af te drukken. Maar nadat Luuk de Jong het Tilburgse doel met een acrobatische omhaal maar net had gemist, benutte Rienstra zijn tweede kans wel.

Doelman Mattijs Branderhorst, aangeslagen door een dijbeenblessure, hield met een knappe voetreflex Gastón Pereiro op slag van rust van de gelijkmaker af.

Fernando Lewis had na rust na een knappe individuele actie pech (paal), maar Fran Sol prikte de bal even later in de uiterste hoek.

PSV had nog een half uur tijd om zich te herpakken, maar kwam tot niets. De herboren Tricolores wel en Sol (penalty) en Rienstra maakten het feest met hun tweede treffer compleet. Nadat Luckassen een tweede keer geel kreeg en een tweede penalty veroorzaakte, stond er 5-0 op het scorebord.

Het verschil tussen de nummers één en twee in de eredivisie blijft tien punten. Ajax ontvangt zondag sc Heerenveen. De beslissing in de competitie zal niet eerder dan begin april plaatsvinden: op 7 april is AZ-PSV en een week later staat PSV-Ajax op het programma.