21 februari 2018


Uitblinker De Gea houdt Manchester United op de been tegen Sevilla

Geen doelpunten en dus mag Manchester United zich de morele winnaar noemen van het Champions League-duel in en met Sevilla. De Spanjaarden beten zich vooral stuk op United-keeper David De Gea bij de ontmoeting in de achtste finales.

In een eerste helft met weinig hoogtepunten had Sevilla de overhand. De Spanjaarden hadden meer balbezit en zochten vaker de aanval, al leverde dat maar weinig kansen op.

Pas vlak voor rust hoefde David De Gea voor het eerst zijn klasse te tonen en dat deed hij met verve. De United-doelman voorkwam eerst een treffer na een kopbal van Steven N'Zonzi en hield daarna met een katachtige reflex Luis Muriel van scoren af.

United heeft een lange lijst met geblesseerden, zo zijn Daley Blind (enkel) en Zlatan Ibrahimovic (knie) al een tijd afwezig. In de aanloop naar het duel met Sevilla werd Paul Pogba ziek en de Franse middenvelder begon daardoor op de bank.

Maar Pogba moest al na zeventien minuten de geblesseerde Ander Herrera (hamstringblessure) vervangen. Na die wissel liep het iets beter bij de bezoekers, maar gevaarlijk werden ze amper.

Na rust was United aanvankelijk wat vaker op de helft van Sevilla te vinden. De thuisploeg nam echter al snel het initiatief weer over en was via kopballen van Clément Lenglet en Pablo Sarabia dicht bij de openingstreffer.

Even leek de afwachtende tactiek van United nog beloond te zullen worden. Maar een treffer van Romelu Lukaku werd afgekeurd wegens hands.

Met een overwinning zou United ook te veel hebben gekregen. Nu is het zaak voor de Engelsen om bij de return in eigen huis op 13 maart wel te scoren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link