10 oktober 2017


Oranje verslaat Zweden (2-0), maar mist het WK

Het Nederlands elftal heeft zich als verwacht niet geplaatst voor de play-offs om de laatste vier Europese WK-tickets. Oranje won in Amsterdam met 2-0 van Zweden,maar het verschil had groter (zeven treffers of meer) moeten zijn.

De Zweden trokken zich terug op eigen helft en keken toe hoe Nederland de bal rondspeelde. Dat leidde tot niets, tot Lindelöf de bal tegen zijn eigen hand schoot. De panenka van Robben mislukte volledig, maar de bal caramboleerde via doelman Olsen wel het doel in: 1-0.

Oranje werd sterker en gevaarlijker en Babel, Wijnaldum en Janssen misten wat geluk bij kleine kansjes. Tete had van dichtbij moeten scoren.

Vlak voor rust nam Robben zijn ploeg opnieuw bij de hand: vanaf de rand van de zestien joeg hij een voorzet van Babel in een keer langs Olsen: 2-0.

Met Dost voor Janssen hervatte Oranje na rust de zoektocht naar goals, maar na een knappe volley van Wijnaldum op de vuisten van Olsen doofde het vuurtje langzaam uit. Robben was niet meer zo dwingend aanwezig, acties lukten niet meer en een slippertje van Blind leidde bijna tot de 2-1 van Forsberg (over).

Het spel van Oranje werd moeizamer en Zweden bleef vastgekleefd aan de eigen helft. Dost en Robben schoten nog op doel, maar zonder succes. Eén goede helft was onvoldoende voor de gedroomde 7-0.

Rapportcijfers SigaarSnor
Cillessen 6, Tete 6.5, (Janmaat/71), van Dijk 6, Rekik 6, Aké 7, Wijnaldum 6 (Klaassen/71), Blind 6.5, Vilhena 6, Robben 8, Janssen 5 (Dost/46 6.5), Babel 6

Lees ook het andere voetbalnieuws van vandaag terug op SigaarSnor!
- ''Diep in blessuretijd kopt Virgil van Dijk de 7-0 binnen!''
- Hoe gaat het nu met... (terugblik op de eerste tien delen)
- Spelersvrouwen op Instagram: Montana Yorke (Andre Schürrle)
Lees ook het andere voetbalnieuws van gisteren terug op SigaarSnor!
- Andrea Pirlo (38) kondigt afscheid aan
- Spelersvrouwen op Instagram: Rebecca Landin (Sam Larsson)
- Uitzending Studio Voetbal van 07-10-2017 trekt 666.000 kijkers


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link