23 september 2017


''KNVB wil niet dezelfde fout maken met Sofyan Amrabat''

De kans is groot dat Sofyan Amrabat binnen afzienbare tijd een uitnodiging ontvangt voor (Jong) Oranje. De KNVB probeert te voorkomen dat de 21-jarige speler van Feyenoord definitief kiest voor Marokko, waarvoor hij tot dusverre één oefeninterland speelde.

Amrabat bezit zowel de Nederlandse als de Marokkaanse nationaliteit en speelde in het verleden voor beide jeugdelftallen. Eerder dit jaar maakte hij zijn debuut voor Marokko tegen Tunesië. Bindend is zijn keuze daarmee nog niet, omdat dit een vriendschappelijk duel betrof.

Jong Oranje-bondscoach Art Langeler heeft laten weten druk te zijn met de 'naturalisatie' van Amrabat. Mogelijk zit de oud-speler van FC Utrecht volgende week al in de definitieve selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijden van Jong Oranje tegen Letland en Oekraïne.

Amrabat is sinds zijn komst in de zomer nog geen basisspeler in Rotterdam. In het bekerduel met ADO speelde hij wél de hele wedstrijd, na een sterke invalbeurt in de competitie tegen PSV.

Sofyans broer Nordin Amrabat (CD Leganés) kwam in het verleden uit voor enkele jeugdelftallen van Nederland, maar koos daarna voor Marokko, waarvoor hij inmiddels meer dan dertig interlands speelde.

Twee jaar geleden ontstond er veel discussie toen Ajacied Hakim Ziyech (destijds FC Twente) besloot voor Marokko uit te komen. Toenmalig bondscoach Danny Blind gaf kort daarna aan dat hij de middenvelder graag had willen selecteren voor Oranje.




Lees ook het andere voetbalnieuws van vandaag terug op SigaarSnor!
- Johan Boskamp krijgt training voor 'De Slimste Mens' (Voetbal Inside)
- Johan Derksen haalt uit naar RTL: ''Programmering is behoorlijk slecht''
- Uitzending Voetbal Inside van 22-09-2017 trekt 513.000 kijkers
- Spelersvrouwen op Instagram: Lori Harvey (Memphis Depay)



Lees ook het andere voetbalnieuws van gisteren terug op SigaarSnor!
- Feyenoordfans halen 30.000 euro op voor Christian Gyan
- Hoe gaat het nu met... Giorgi Gakhokidze
- Column: ''PSV haakt af op de lange termijn''
- Betweters #05: Hugo Borst: “Dolberg iedere week 3 miljoen minder waard”


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link