31 augustus 2017


Oranje krijgt pak slaag in Frankrijk (4-0)

Het Nederlands elftal heeft in Saint-Denis kansloos met 4-0 verloren van Frankrijk. Het Nederlands elftal kan zich nog steeds plaatsen voor het WK van volgend jaar in Rusland, maar de kans daarop is minimaal.

Het uitgebalanceerde Franse team bleek een klasse beter dan een vooral in de eerste helft uiterst pover Oranje. De bal werd veelal snel ingeleverd bij de Fransen, die heersten op het middenveld.

Griezmann tekende voor de 1-0 door na een een-tweetje met Giroud de bal tussende benen van Cillessen heen binnen te schieten. De Fransen verzuimden om hun overwicht voor de rust te bekronen met meer goals. Schoten van Coman en Pogba werden gestopt en Kurzawa schoot over.

Oranje probeerde na de pauze (met Vilhena als vervanger van Sneijder) het tij te keren, maar veel leverde dat niet op. Opvallend genoeg kreeg het pas als tiental (Strootman kreeg zijn tweede gele kaart na een charge op Griezmann) zijn eerste grote kans: Robbens kopbal werd door Umtiti onschadelijk gemaakt.

Kort daarna voorkwam Cillessen onheil bij een inzet van Pogba, maar de 2-0 kon niet uitblijven. Uitblinker Lemar zorgde daarvoor met een schitterend schot.

Met de moed der wanhoop viel Oranje nog aan en Robben raakte zelfs de lat. De Fransen profiteerden echter optimaal van de ruimte die ze kregen en Lemar en Mbappé maakten de afstraffing compleet.

Rapportcijfers Nederlands Elftal:
Cillessen 5, Fosu-Mensah 5,5, De Vrij 6, Hoedt 6, Blind 5, Wijnaldum 4, Sneijder 3,5 (46'/Vilhena 6), Strootman 4, Robben 5,5, Janssen 3 (64'/v.Persie -), Promes 4,5


Stand groep A:
1. Frankrijk 7-16 (15- 5)
2. Zweden 7-13 (14- 7)
3. Bulgarije 7-12 (12-14)
4. NEDERLAND 7-10 (13-10)
5. Wit-Rusland 7- 5 ( 4-12)
6. Luxemburg 7- 4 ( 7-17)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link