03 november 2016


Sylvana Simons: ''Johan Derksen is gebaat bij een beetje nuance en een beetje inzicht”

Sylvana Simons vindt de uitgebreide brief die ze heeft geschreven aan Johan Derksen na aanleiding van de opmerking 'zo trots als een aapje' meer dan terecht. Dat zei Sylvana Simons vanochtend op Radio 1.

Johan Derksen haalde per ongeluk twee spreekwoorden door elkaar en zei dat Sylvana Simons nu ‘zo trots als een aapje’ door het land loopt nu Zwarte Piet is afgeschaft door RTL. Het leverde hem een boze brief op van haar. ''We zijn in Nederland veel te veel gewend geraakt aan ‘ach, laat maar gaan’'', aldus Sylvana Simons.

Sylvana Simons heeft ook geen moment spijt gehad van haar brief aan Johan Derksen. ''Ik schrijf één A4’tje aan Johan Derksen, omdat ik oprecht denk dat Johan Derksen gebaat zou zijn bij een beetje nuance en een beetje inzicht.''

Heel veel mensen vinden dat Sylvana Simons zich niet zo moet aanstellen, maar toch ziet zij dat anders. ''Als we racisme, seksisme en discriminatie elke keer weglachen, tumoren in onze maatschappij, worden de grenzen steeds meer verlegd. Als je geen geen grenzen aangeeft en mensen te pas en te onpas grenzeloos en zonder te denken aan de gevolgen zijn gang gaat, dan spreek ik over een glijdende schaal.'', aldus Sylvana Simons op Radio 1.


7 opmerkingen:

Anoniem zei

Als we met 1 verspreking iemand uitmaken voor racist, seksist en dat ie mensen discrimineert, dan zijn we volgens mij ook aan het afglijden.

Anoniem zei

Helemaal mee eens plus dat Sylvana niet schijnt te beseffen dat dit niet de eerste keer is dat Derksen zich verspreekt, ik bedoel je moet ook wel kijken naar wie het zegt

Unknown zei

''Als we racisme, seksisme en discriminatie elke keer weglachen, tumoren in onze maatschappij, worden de grenzen steeds meer verlegd." Wanneer men het weglacht is er ook geen sprake meer van een grens. Er is pas sprake van een grens bij weerstand, Sylvana creeert de grens dus zelf.

Anoniem zei

Ik moet altijd ontzettend schijten als ik een Sylvana hoor praten.

Anoniem zei

... en Sylvana is gebaat bij een retourticket richting brousse, vuil boshoer.

Anoniem zei

Is het discriminatie dat negers niet meer als zwarte piet door het leven kunnen gaan? Of krijgen die witte vegen op het gezicht?

Anoniem zei

Enkel Sylvana krijgt een witte veeg op haar gezicht wanneer ze klaar is met lullen te pijpen.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link