25 oktober 2016


Wilfred Genee: ''Johan Derksen is geen racist, verre van dat zelfs''

Voetbal Inside-presentator Wilfred Genee reageert tegenover AD.nl op de uitspraken van Sylvana Simons: ''Ik vind dat het allemaal nogal uit zijn verband gerukt wordt. Ik werk al 15 jaar met Johan Derksen en ik weet zeker dat hij geen racist is, verre van dat zelfs.''

Het was een samenkomst van uitdrukkingen en hij heeft het zeker niet zo bedoeld. Apentrots is gewoon een Nederlandse uitdrukking, trots als een pauw is een uitdrukking, trots als een aap met zeven lullen of staarten, is er ook een. Die kwamen er niet helemaal soepel eruit. Het heeft niets met racisme te maken. , aldus Wilfred Genee.

Kijk als die dit zegt bij Pauw of een andere talkshow, dan zou je kunnen zeggen: 'nou je moet er eens over na gaan denken'. Maar bij ons wil er nog wel eens een uitspraak iets steviger uitkomen dan daadwerkelijk zo bedoeld. Ik maakte er nog een opmerking over: 'trots als een pauw', dus ik probeerde het nog een beetje in zijn verband te zetten.

''Om nu gelijk weer de racisme kaart te spelen, vind ik erg gemakkelijk. Je moet het ook niet te groot gaan maken met zijn allen. Het lijkt alsof we er een politie op hebben gezet. Bij iedere verspreking of uitdrukking duikt er wel iemand op. DENK wil de polarisatie in de maatschappij verminderen, maar moet op deze manier oppassen dat het zo niet wordt vergroot. We moeten oppassen dat we hiermee het debat niet helemaal de andere kant op laten schieten. Al vrees ik dat het in de maanden naar de verkiezingen nog wel even zo zal blijven.''


Voetbal Inside - ''Sylvana Simons is zo trots...


1 opmerking:

Onderkruipsel zei

Apetrots was het niet?

Als Genee niet had gezegd "kijk nou toch uit" dat was het anders opgepakt. Nu werd in de uitzending al duidelijk bij de mensen aan tafel dat deze door Derksen geraskaalde uiting door ras anti rasti sisters als Simons als racistisch kunnen overkomen.

De uitspraak heeft in de uitzending zijn racistisch tintje gekregen. Waarmee ik met tintje niemand wil beledigen. Maar de commotie verrast mij niet.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link