14 april 2016


Johan Derksen: ''Blijkbaar mag je in dit land niets over Marokkanen zeggen!''

Johan Derksen vindt de ophef die er is ontstaan na de uitspraken die hij deed over Marokkanen in het programma Voetbal Inside ongelooflijk. Dat zegt hij vandaag in De Telegraaf.

Volgens Johan Derksen leidt een teveel aan Marokkanen bij een voetbalclub onvermijdelijk tot problemen. ''Ik ken heel veel bestuurders van amateurclubs die met dit probleem worstelen. Maar dat benoemen mag blijkbaar niet. Het lijkt wel alsof Marokkanen heilig zijn verklaard'', aldus Johan Derksen.

Afgelopen maandag riep Johan Derksen in Voetbal Inside dat ''heel wat clubs naar de klote zijn gegaan omdat ze een veld hadden liggen bij een wijk waar veel Marokkaanse gezinnen wonen''. Nu zegt hij: “Ik heb het amper twee minuten over Marokkanen gehad. Maar ik heb het hele land over me heen gekregen.”

Het lijkt wel of je niets over Marokkanen mag zeggen, aldus Derksen. ''Ik zou het ook kunnen hebben over schoppende boeren uit Hillegom of agressieve kampers. Maar die schoppende boeren stappen dan heus niet naar de rechter.''

Ondanks alle commotie blijft Johan Derksen bij zijn uitspraken. ''Als Marokkanen de overhand krijgen, zie je allerlei problemen ontstaan. Ze hebben vaak een kort lontje. Marokkaanse leden betalen vaker hun contributie niet. En ze zijn preuts, dus douchen met hun onderbroek aan.''

''Niemand durft te zeggen hoe erg het soms is. Maar ik wel.''


14 opmerkingen:

Anoniem zei

Een groots denker.

Wilt Geerders zei

Minder Minder Minder!!

Voetbal kenner zei

Voetbal is gewoon een weerspiegeling van onze samenleving, en daar zorgen marokkanen ook voor veel problemen. Johan heeft 100% gelijk, en durft dit probleem itt. veel andere policor commentatoren in dit land wel te benoemen! ALLE marokaanse veelbelovende voetbaltalenten hebben het op het hoogste niveau af laten weten! Hoe zou dat nou komen, denkt u? Precies, een mentaliteits en geloofsprobleem!

Anoniem zei

ohan Derksen heeft gewoon gelijk. Als je 100 autochtonen neemt bij een voetbalclub en vergelijkt met 100 marokkanen is er een groot verschil. 90 van de 100 Nederlanders doet wat voor de club: rijden, vlaggen, fluiten, organiseren, besturen, wassen etc. Bij de Marokkanen precies andersom. Daar zijn het uitzonderingen. Ouders hebben zgn. nooit tijd, behalve bij een thuiswedstrijd waar ze soms komen en komen ze bewust later om niets te hoeven doen, of ze komen niet opdagen en zonder wat te laten weten, betalen contributies te laat of niet, zorgen voor problemen en overlast op de velden. Zeg je er wat van, dan ben je een racist of krijg je een grote bek. Ooit een Marokkaan in de keuken gezien bij een sportclub, of helpen bij verkoop achter de bar? Onderhoud op de velden, ballen oppompen? Lootjes verkoop? Ik loop al 25 jaar rondom de velden en weet waarover ik praat. Het is alleen maar toegenomen, zo ook de agressie. Het gaat om percentages, niet om te uitzonderingen. De uitzonderingen zouden moeten zijn de mensen die niets doen. Het is helaas een uitzondering als je een goede Marokkaan treft bij een sportclub. Een velen, heel velen denken er zo over. Ouders, spelers, bestuurders. Maar iedereen (behalve in het eigen kleine groepje) houdt politiek correct zijn mond.

Anoniem zei

Ik kijk niet eens meer op van deze reacties. Gelukkig helpen jullie ontzettend in het oplossen van een probleem dat er inderdaad wel degelijk is. Stereotyperen, kortzichtig denken en in hokjes plaatsen. Maar de PVV-minded-mensen en het VI-publiek (grote overlap hiertussen) zijn ook een afspiegeling van onze Tokkie-maatschappij. Goed bezig!

De Sigaarsabbelende Befsnor zei

Mooi dat de mafkees hierboven 10 uur heeft geïnvesteerd in een verhaal dat door de 1 van 4 mensen die deze site bezoeken wordt gelezen.

Anoniem zei

Waar blijft de MP4 link van vanavond? Sigaarsnorreke, nog in de winterslaap?

o-ren ishhi zei

waar blijft de link jongens ?

Anoniem zei

Heeft iemand de link, aub boys

Anoniem zei

HEE WEET IEMAND DIE LINK KOM OP

Anoniem zei

Eerste aflevering van 2016 die ik gemist heb is er (nog) geen link :( Jammer, maar SigaarSnor ff serieus. Je wordt ontzettend bedankt voor de moeite die je nog steeds in de site steekt (y) echt top!

Anoniem zei

wat is een marokkaan in een riool?
badmeester whahahahahahaaahahahaahhaa plolzzzzz

Anoniem zei

Geen link vanavond? Hier in België kunnen we de aflevering niet terugbekijken via de site van RTL dus je bent mijn enigste hoop SigaarSnor :P Voor de rest, keep up the good work!

Anoniem zei

Zoveel ophef! En dan wil ik een keer de uitzending volledig terugkijken en dan staat het nergens online. Over een paar weken heeft niemand het er meer over. Over 20 jaar, zijn we OF een islamitische staat geworden, OF we hebben ze allemaal terug gestuurd naar de woestijn. Voor welke optie ga jij ?

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link