13 mei 2015


Bijpraten met Escha (Deel 12) - Escha's vragen aan SigaarSnor

De rubiek 'Bijpraten met Escha' bestaat ruim twee jaar. Vandaar draaien we de rollen eenmalig om. VI-Bardame Escha stelt dit keer de vragen, Oliver van SigaarSnor geeft de antwoorden.

1) Wanneer kwam je op het idee om een blog over voetbal International te starten!
Ferry, en wat andere VI-fans hebben de blog opgericht. Ik ben er pas in 2011 bijgekomen. Vroeger toen Voetbal International nog Voetbal Insite heette was het programma eigenlijk niet eens zo heel bekend, maar kwamen er wel geniale fragmenten in voor. Zulke leuke fragmenten die eigenlijk meer aandacht verdiende (en deze gelukkig ook kregen op Youtube). Deze fragmenten besloten we op een site genaamd SigaarSnor te zetten. Ook als de heren van Voetbal International bij een ander TV/Radio programma te gast waren, kwam dit direct op SigaarSnor te staan. En volgen we het laatste nieuws rondom het programma en de mannen op de voet. Tot slot komen er ook veel Nederlanders in het buitenland op SigaarSnor, om via de MP4-link de uitzendingen te kunnen bekijken.

2) Hoe kom je aan al het nieuws rondom Voetbal International? Heb je soms meer bronnen in de voetballerij?
Uit de uitzendingen halen we alleen onze fragmenten en de TOTO van Johan Derksen. Al het andere nieuws rondom Voetbal International halen we direct uit de media of worden getipt door de bezoekers van SigaarSnor. Uiteraard hebben wij nog bronnen die ons nieuws aanleveren, maar zoals Johan Derksen zou zeggen: ''Een goede bron, verklap je niet!''

3) Wat ga je doen als Voetbal International ooit stopt?
Aankomend seizoen stopt het al, maar gaat gelukkig onder een andere naam verder. Maar als het helemaal van de buis zou verdwijnen, is echt iets vertrouwds zomaar verdwenen. Iedere maandag en vrijdagavond heb je dan tussen 20:30 en 22:00 helemaal niks meer te doen. En ik heb nu niet echt de behoefte om naar programma's zoals 'The Voice' te gaan kijken.

4) Hoe moet het dan verder met SigaarSnor?
SigaarSnor zal altijd blijven bestaan. De site heeft zoveel leuk materiaal, zoals de beroemde Johan Derksen TOTO (die net zoals de Johan Boskamp TOTO de uitzending haalde) dat het als Voetbal International ooit zou stoppen het meer als een soort naslagwerk gaat dienen van een heel leuk TV programma.

5) Wat maakt jou zo’n fan van het programma?
De 'Hart op de Tong' mentaliteit aan tafel. Gewoon zeggen wat je over iemand denkt, zonder rekening te houden met anderen. Maar ook de anekdotes die Johan Derksen en René van der Gijp vaak vertellen maken het programma ook zo leuk. En er staat altijd een leuk meisje achter de bar ... ... ;)

6) Wie is de leukste tafelgast van Voetbal International?
Johan Boskamp is echt mijn favoriet. De passie waarmee hij over voetbal kan praten is schitterend om te zien. En met Johan Boskamp aan tafel heb je iemand waarmee je nog wel eens een grap kunt uithalen. Alleen moet je dat wel bekopen met een flinke 'koek'. Emile Schelvis is een tafelgast die ik vaker zou willen zien, Valentijn Driessen is de tafelgast waarmee ik het minste heb.

7) Je hebt met SigaarSnor slim in gehaakt op het programma. Waarom denk jij dat het programma, net zoals SigaarSnor zo populair is onder de kijkers en lezers?
Veel mensen herkennen de gesprekken aan tafel. Het is net alsof je in een voetbalkantine zit. VI kreeg wel eens de titel 'Koffietijd voor Mannen', en dat klopt wel een beetje. De herkenbaarheid en de humor aan tafel zijn in mijn ogen de belangrijkste factoren van de populariteit van het programma.

8) Wat is het meest bekeken VI moment op jullie Youtube kanalen?
Op Youtube staan de fragmenten op twee kanalen. De fragmenten van 2009 tot 2011 staan op het kanaal genaamd 'SigaarSnor'. De fragmenten van Voetbal International van 2011 tot en met 2015 staan op het kanaal genaamd 'VoetbalOliver'. Op het kanaal SigaarSnor is het fragment 'Lachen om idioot Jean-Marie Pfaff', met 877.292 kijkers het best bekeken. Daarin hadden de heren aan tafel de grootste lol om Jean-Marie Pfaff, die te gast was bij een wedstrijd van FC Oss. Op 'VoetbalOliver' is het fragment 'Jean-Marie Pfaff sprak alleen maar over zichzelf' met 170.000 kijkers het best bekeken fragment. Daarin wordt opnieuw om de oud doelman van België gelachen, als hij als analyticus zit bij een topper in de Bundesliga. We mogen concluderen dat Jean-Marie Pfaff de grote 'publiekstrekker' is van de beide kanalen. Die twee filmpjes zijn dus bij elkaar meer dan een miljoen keer bekeken. In totaal naderen we bijna de 40.000.000 kijkers.

9) Geef eens een Top 5 van de leukste Voetbal International fragmenten.
Uiteraard het fragment over de Hummer van Wesley Sneijder. Ook het fragment dat Gijp en Genee hard moeten lachen om het 'Koekoek' commentaar van Sierd de Vos. Ook in de Top 5 staat het fragment dat de heren aan tafel niet meer bijkomen van het lachen om het eigen doelpunt van Mike van der Hoorn. Het verhaal over de 'Zambiaantjes' is ook een van mijn favorieten en tot slot het moment dat Johan Boskamp, Wilfred Genee eindelijk na zoveel grappen te pakken heeft.

10) Het lijkt mij een dagtaak om SigaarSnor bij te houden. Is het nog steeds een hobby, of begint het steeds meer op werk te lijken?
Het bijhouden van SigaarSnor is zeker een hobby. Een hobby waarin veel tijd in gaat zitten. Werk wil ik het niet direct noemen, maar laten we zeggen dat het een heerlijk bijbaantje is waar je geen cent aan verdient. Maar je doet het om de VI-fan een dienst te bewijzen. Komt er op neer dat vrijdag tot en met dinsdag altijd in het teken staan van Voetbal International en SigaarSnor.

11) Waarom de naam SigaarSnor?
Heel simpel eigenlijk. De twee belangrijkste kenmerken van Johan Derksen aan elkaar geplakt. Hij rookt graag een Sigaar en hij heeft een Snor. Vandaar SigaarSnor.


8 opmerkingen:

Anoniem zei

Ontzettend bedankt voor alle jaren dat ik nu al in het buitenland van jullie werk kan genieten, deze site is voor mij als vi fan van het eerste uur een begrip geworden:)

Anoniem zei

Volkomen mee eens, VoetbalOliver en SigaarSnor zijn ook voor mij een begrip geworden!!!!

Anoniem zei

Top zeg. Echt super bedankt voor alles. Leuke interviews!

Anoniem zei

SigaarSnor en VoetbalOliver zijn inderdaad helden!

Onderkruipsel zei

Noot van de redactie: laatste vraag is er af gevallen.

12) Wie heeft al die afgelopen jaren de leukste reacties op SigaarSnor?

Dat is schieten voor een open doel: Onderkruipsel natuurlijk!

Anoniem zei

Binnenkort in de Roddelbladen: ''Escha verlaat Danny Vera voor SigaarSnor held''

Anoniem zei

Kom op zeg. Zoveel aandacht voor een simpele starfuckertje zonder tieten. Waar hebben we het over?

Anoniem zei

3) Wat ga je doen als Voetbal International ooit stopt?
Aankomend seizoen stopt het al, maar gaat gelukkig onder een andere naam verder.

.. vertelt de fan aan de persoon uit het programma. "joh, oliver, meen je dat nou?" man man man hilarisch en debiel tegelijk

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link