Loading

MENU:

Laatste video's

Voetbal International

Doordekken

VI Oranje

Laatste nieuws

Uitzenddata

1986


19 november 2014

  Delen via NUjij.nl

Kieft wint NS Publieksprijs

Het boek 'Kieft' van journalist Michel van Egmond is de winnaar van de NS Publieksprijs 2014. Dat werd bekendgemaakt in het tv-programma De Wereld Draait Door. Het boek over voormalig profvoetballer Wim Kieft kreeg ruim 28 procent van de stemmen en mag zich daarmee 'Boek van het Jaar' noemen.

Michel van Egmond kreeg een sculptuur van Jeroen Henneman, een geldbedrag van 7500 euro en een eersteklasabonnement van de NS. Het is het tweede jaar op rij dat Michel van Egmond met de literaire prijs naar huis gaat. Vorig jaar werd hij bekroond voor 'Gijp', het relaas over oud-voetballer, voetbalanalist en mediafenomeen René van der Gijp. Het is de eerste keer dat de publieksprijs twee jaar achter elkaar door dezelfde auteur wordt gewonnen.

Ruim 88.400 mensen brachten afgelopen weken hun stem uit voor een van de zes genomineerde titels voor de 28e editie van de NS Publieksprijs. Naast Kieft waren vijf andere titels genomineerd: 'Ventoux' van Bert Wagendorp, 'Geachte heer M.' van Herman Koch, 'Toen ik je zag' van Isa Hoes, 'Debet' van Saskia Noort en 'De kraamhulp' van Esther Verhoef.1 opmerking:

Anoniem zei

Mooi. Het is geen briljant boek, maar Kieft verdient de extra centjes.

Een reactie plaatsen

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link