03 oktober 2013


Johan Derksen wint eerste Herman Brood Award

Voetbal International-icoon Johan Derksen heeft de eerste Herman Brood Award gewonnen. De prijs is een initiatief van The Post Online om rebelse mediafiguren te eren. De jury heeft een selectie gemaakt uit 25 kandidaten.

''De onlangs afgetreden hoofdredacteur van Voetbal International is scherper dan ooit nu hij helemaal geen commerciële belangen meer hoeft te dienen en weke voetbalhartjes hoeft te sparen. Hij jent Van Gaal, pest Genee en is nu helemaal voor niemand meer bang, ook niet buiten de voetbaljournalistiek.'', schrijft de jury over Derksen.

Derksen versloeg andere bekende namen als oorlogsverslaggever Arnold Karskens, interviewer Sven Kockelman, presentator Tim Hofman, columniste Sylvia Witteman en zangeres Anouk.


9 opmerkingen:

Anoniem zei

Hadden ze niet gewoon die prijs aan het programma kunnen geven? VI is toch wel het meest rebelse TV programma op de nederlandse televisie, Vind ik persoonlijk.

Anoniem zei

Eens met 13:26. Verder vind ik het hebben van een sterke mening helemaal niet per definitie rebels. Derksen is iemand die vooral in zijn eigen straatje praat en niet per definitie tegen een bepaalde norm in gaat. Die Herman Brood is dus geen flikker waard. Maar goed, dat kun je sowieso wel zeggen over een award voor 'rebelse figuren'. Met een award, zeker met zo'n bekende naam, wordt je immers onderdeel van het establishment, wat Derksen sowieso al was met zijn optredens in zowat alle actualiteitenprogramma's.

Anoniem zei

Ik dacht dat peter R van Rebels de Vries die prijs verdiende?

Anoniem zei

Hopelijk springt hij nu ook van het hilton, zijn we daar mooi vanaf.

Onderkruipsel zei

Jammer voor zo'n prijs dat direct de eerste keer wordt gekozen voor een karikatuur van een karaktermoordende kletser. Dat kun je toch niet serieus menen / nemen!

Anoniem zei

@04-10-13 17:36

Wees gerust, We nemen je ook niet serieus "Onderkruipsel"

Anoniem zei

Hij verdiend hem dik en dwars onze johan...

Anoniem zei

Johan kan van mij de ziekte krijgen.

Anoniem zei

Eigenlijk verdient peter r de vries hem al jaren...

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link