12 februari 2013


SigaarSnor spreekt met Voetbal International-bardame Escha Tanihatu

Escha Tanihatu is niet alleen de verloofde van Danny Vera, ook is zij al enige tijd de vaste bardame van Voetbal International. Veel kijkers zijn inmiddels fan van haar, vandaar dat wij van SigaarSnor het tijd vonden om eens bij te praten met Escha Tanihatu. Via mail beantwoordde ze enkele vragen.

We konden op je social media zien dat je heerlijk met Danny (Vera) op vakantie bent geweest. Helemaal tot rust gekomen?
Ja, we hebben een heerlijke vakantie gehad op Curacao! Zon, zee, strand, cocktails en rust, blijer kun je me niet maken! 30 graden, palmbomen, bikini's en goed eten, heerlijk gewoon.

Een tijdje terug hebben Danny (Vera) en jij jullie verloving bekend gemaakt. Is er ook al een trouwdatum bekend?
Ja er is een datum bekend. Ons huwelijk zal in augustus 2013 plaatsvinden!

Zijn Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp ook uitgenodigd?
Ja natuurlijk! Ze zijn van harte welkom! Ik zie het al helemaal voor me, Johan's voetjes van de vloer en Wilfred die "bloed ,zweet en tranen" voor ons zingt, hahaha kan niet wachten.

Hoe ben je eigenlijk achter de bar van Voetbal International terechtgekomen?
Na VI Oranje 2010 begonnen we aan een nieuw seizoen van Voetbal International. Bij de eerste opnamedag kwam het vorige barmeisje niet meer terug en ze hadden op dat moment nog geen vervanging. Ik was regelmatig met Danny mee in de studio, dus werd ik even voor die eerste uitzending gevraagd! Had nog nooit in mijn leven een biertje getapt, maar goed ik ben actrice dus ik kan goed spelen dat ik een topbarvrouw ben! Ik geloof dat pas tegen het einde van dat seizoen de biertjes er volgens de regels uitzagen.

Sinds dit seizoen heb je gezelschap gekregen achter de bar, vanwege het nieuwe sponsoritem 'De Kantineheld'. Wat vind je eigenlijk van dit nieuwe onderdeel?
Ten eerste is een beetje hulp achter de bar altijd welkom, in 5 minuten reclametijd 100 biertjes tappen is best aan poten. Ten tweede is het goed dat er naast al het profvoetbal waar bakken met geld doorheen gaan aandacht blijft voor de amateurclubs! Want uiteindelijk komen daar alle topvoetballers vandaan.

Waar we benieuwd naar zijn: hoe gaat het er achter de schermen bij VI aan toe? Praten de VI-kopstukken (Wilfred Genee, Johan Derksen, René van der Gijp, Hans Kraay Jr., Johan Boskamp, etc.) gewoon gezellig met je, of is het alleen 'goedemiddag' en 'goedenavond'?
Vaak is er wel even tijd voor een lolletje of je hoort weer een gekke voetbal anekdote van vroeger aan. Dit vind meestal plaats in de Make Up ruimte. Dus het is zeker niet alleen 'goedemiddag' en 'goedenavond'!

Je bent nu al een tijdje werkzaam bij Voetbal International. Je hebt daardoor vast en zeker erg veel verstand van voetbal gekregen?
Hahaha, nou verstand van voetbal als vrouw? Daar waag ik me niet aan! En ik ga zeker niet uitleggen wat buitenspel is! Ik heb meer een mening over de tenues, kleuren combinaties, broekjes, sokken etc..

Wat is voor jou het leukste Voetbal International-moment aller tijden?
Natuurlijk het winnen van de Televizierring! Das was zo'n te gekke avond, we hebben enorm gelachen, niemand had het verwacht namelijk.

Danny (Vera) speelt iedere uitzending van Voetbal International een ander nummer. Zijn er ook weleens nummers geweest die hij speciaal voor jou speelde?
Danny past zijn liedjes heel vaak aan op een thema uit de voetbal, nieuws of muziek wereld, zoals laatst met het aftreden van koningin Beatrix. Maar op zijn cd's staan vast een aantal liedjes die over mij gaan.

Hoe zou jij in een paar zinnen Johan Derksen omschrijven?
Eerlijk, lief, grappig, knorrig, muziek liefhebber, rechtvoorzijnraap, harde werker!

Stel je eens voor: je was Danny (Vera) nooit tegengekomen en je zou voetbalvrouw zijn geworden. Van welke voetballer was je dan het liefst de voetbalvrouw?
Oeh moeilijk moeilijk!! Dan kies ik toch maar voor Graziano Pelle , maar alleen omdat hij zijn haar nu het zelfde kamt (de vetkuif) als Danny.

Veel Voetbal International-kijkers zijn jou steeds meer gaan waarderen. Sommige zijn zelfs fan. Na afloop van VI Oranje van afgelopen zomer is er een vijfdelige compilatie gemaakt, waarvan één deel speciaal aan jou was gewijd. Wat vond je daarvan?
Nu moet ik eerlijk zeggen dat het vreselijk is om naar je zelf te kijken op beeld, dat doe ik niet graag! Zowel tv als film. Maar natuurlijk waardeer ik het enorm dat OliverVoetbal de moeite heeft genomen om een compilatie te maken!! En terug kijken om deze te gekke zomer is zeker niet erg! 70 dagen non stop VI Oranje, Tour Du Jour en de spelen in Londen! Was om nooit te vergeten.

Vorige week werd in Voetbal International het nieuwe uitshirt van het Nederlands Elftal besproken. Danny (Vera) had het shirt aan, maar Johan en René vonden dat het jou beter zou staan en dan bij voorkeur met niets eronder aan. Wat dacht je op dat moment? Kon je er hartelijk om lachen, of dacht je: 'heren, laat mij er even buiten'?
Ach, dat is typisch Voetbal International! Voetbal ,mannen, bier ,sex en vrouwen, dus die reactie kun je verwachten in zo'n programma. Ook omdat er niet heel veel vrouwen de uitzending bijwonen. Maar ik kan er wel om lachen en denk dan: 'Ja inderdaad, dat shirt zou mij verdomd goed staan met niks eronder aan.'

Dan nu niet zozeer een vraag, maar meer een mededeling van Voetbal International-fans aan 'onze' Escha: tot groot ongenoegen kwam jij dit jaar niet eens voor in de FHM 500, een lijst met de mooiste vrouwen van Nederland. Volgend jaar willen wij als Voetbal International-fans ervoor zorgen dat jij hoog in die lijst gaat eindigen. Want als we een Gouden Televizier-Ring kunnen winnen, dan moet dit toch helemaal een eitje zijn?
Aaaaaah, wat enorm lief van jullie! Mr. Vera is het helemaal met deze mededeling eens. Dus succes mannen!!!!!!!!

Wil je nog iets kwijt aan alle Voetbal International-liefhebbers?
Ik hoop dat jullie nog lang iedere maandag en vrijdag met heel veel plezier naar Voetbal International kijken! En ik vind het echt ontzettend leuk dat ik zo gewaardeerd word door de Voetbal International fans! Een hele dikke kus van mij naar jullie en wie weet zie ik sommige van jullie een keer bij ons in de studio! Dan zorg ik voor een lekker koud biertje!

Liefs,

Escha


26 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk interview, goed bezig!

Anoniem zei

Eindelijk Escha eens aan het woord!!!!!

Ze lijkt me een erg open en spontaan persoon.

En Escha, ik kom zeker een keer bij je aan de VI bar een biertje bij je drinken!

Anoniem zei

Zie het al helemaal voor me .... ... FHM mooiste vrouw van 2014: Escha Tanihatu :)

En dat Genee daarna roept: TOE-TER-TJES, TOE-TER-TJES!

heiden6 zei

leuk interview!

Superbeelden zei

Leuk interview Oliver!

Escha is zo'n prachtige dame! :)

WhoDamn zei

Escha is het enige hoogtepunt van dat verder waardeloze programa

Anoniem zei

Daar moet een piemel in!

Anoniem zei

Escha mag wel wat vaker voorkomen op Sigaarsnor :)

Anoniem zei

goed interview!! leuk om eens verhalen te achter van achter de schermen

Anoniem zei

Leuk interviewtje man niks mis mee

Anoniem zei

Aan 12-02-13 22:35:

Dat soort opmerkingen maak je maar bij SBS!

Bob zei

Leuk interview, geen VI zonder Escha!

John van Lottum zei

Prima interview Oliver!
Kun je regelen dat in nog eens mag aanschuiven, dat was de vorige keer ook een groot succes.

Anoniem zei

Topwijf. Heeft een aparte, niet alledaagse uistraling. Erg mooie meid.

Johán Boskamp zei

Volgende keer bamihapjes op tafel anders krijg je een koek.

Anoniem zei

Ze heeft wel wat ja. Geen standaard ordinair blondje.

Renzo.

Anoniem zei

Top man,die Escha en tuurlijk gaan wij als fan haar op Nr.1 zetten in de FHM 500.Ons lukt alles zelfs een televizier ring hahaha.

Anoniem zei

Leuk interview. Escha moet zeker in de FHM500!! Maar dan wel met een Nederlands 11tal shirtje met niets eronder :P.

Anoniem zei

Ik vind haar niet zo bijzonder.
En ik hou niet van Molukkertjes.

Anoniem zei

Ik zie alleen maar een grote lap tekst, Olivier. Hou je die naaktfoto's voor jezelf?

Kom op, spill the beans! Het verhaal achter de schermen is leuk, maar what about het verhaal van achter haar strakke kontje met een groothoeklens?

Anoniem zei

Ja als ze in de FHM500 gaat,DAN WEL MET DE BILLEN BLOOT.WIJ ALS FAN MOET ER WEL IETS VOOR TERUG KRIJGEN.

Anoniem zei

Vies indootje.

Rob Amsterdam zei

Leuke meid. Anoniem 22:08 hierboven is een heel vervelend gefrusteerd zielig figuur zeg.

Anoniem zei

Een kutje is het.

Anoniem zei

Ik kijk niet zo vaak maar vandaag zag ik haar mooie lach. iK KREEG ER EEN WARM GEVOEL VAN.

Anoniem zei

Hihi

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link