25 oktober 2011


Frits Bom haalt hard uit naar 'beroepsmegalomaan' Bert van der Veer

Frits Bom haalt vandaag in een column op zijn website tvrecensies.nl hard uit naar 'tv-goeroe' Bert van der Veer. Van der Veer noemde de winst van de Gouden Televizier-Ring door Voetbal International een "desastreuze ontwikkeling" en ging daar gisteren met Derksen en Genee over in discussie bij Pauw & Witteman.

Frits Bom: "Bert van der Veer, altijd maar weer die Van der Veer, wiens beroep het is chronisch verkeerde conclusies te trekken over wat er in omroepland gebeurt, meende een weekend lang te moeten roeptoeteren dat de kijker oliedom is om Voetbal International de ring te gunnen. In het vervolg mag de kijker niet meer meedoen aan de nominaties, daar moet een vakjury voor komen, meende de beroepsmegalomaan. Het warrige praatgeval realiseerde zich niet eens dat in een concept van het buitenspel zetten van de kijker het gehele instituut van Avro's Televizier geen bestaansrecht meer zou hebben. "

Bom gaat nog even verder over Van der Veer: "De man die er als directielid bij meerdere zenders vanwege financieel wanbeleid gekoppeld aan gebrek aan programmaverstand al meerdere malen is uitgeflikkerd. Maar dat moeten wij kijkers anders zien. Immers, wij hebben van huis uit geen begaafdheid meegekregen om een programma dat we leuk vinden te kunnen lauweren."

Over de discussie in Pauw & Witteman met Derksen en Genee, schrijft hij: "Of de mannen die de ring nu hadden gewonnen daar maar even naar wilden luisteren. Dat deden ze, heel vrolijk en aandachtig zelfs, maar gaven daarmee de dwaas zo geweldig lik-op-stuk dat je zou verwachten dat de stuurloze praatbril een poosje zijn waffel zou houden. Maar een nep-deskundige doet dat niet, luistert niet en ziet niet. Zo is zijn DNA gevormd. Bovendien, zo werkt dat niet in het land waarin je jezelf als Tv-God kunt benoemen."

Lees de hele column hier


7 opmerkingen:

Anoniem zei

Lekker geschreven :)

Anoniem zei

respect!

Anoniem zei

Lekker stukje hoor!

Anoniem zei

Whahahahahaa HELD

Anoniem zei

Mijnheer Bom heeft het begrepen. Hulde!

Anoniem zei

Briljant!

Anoniem zei

Ja,goeie analyse van meneer Bom. Enne,kan die van der Veer niet op de radio,met zo'n bolletje?
Dat kun je de kijkers toch niet aan doen.En de binnenkant is al net zo'n zootje als de buitenkant,getuige zijn analyses.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link