22 augustus 2011


Elsemieke Havenga: Johan Derksen vindt vrouwen heel moeilijk

Elsemieke Havenga, oud-presentatrice van onder meer het RTL Nieuws en oud-hockeyster, heeft in het Radio 1-programma Lunch! (hier terug te luisteren) hard uitgehaald naar Johan Derksen. Ze baalt ervan dat er maar zo weinig vrouwen te gast zijn in Voetbal International.

Havenga: "Johan vindt vrouwen heel moeilijk. Ik heb een keer in een radioprogramma met hem gezeten en aan het eind van de uitzending dacht ik: 'Wat ben jij nou eigenlijk aan het doen?'. Hij had kritiek op iets wat ik deed en ik had geen verstand van voetbal. Na afloop dacht ik: 'Wat is dit? Waar gaat dit eigenlijk over?'."

Lunch!-presentator Jurgen van den Berg daagde Wilfred Genee, ook te gast in de uitzending, uit om het voor Johan Derksen op te nemen, maar die zag dat niet zitten. Havenga: "Als hij dat moet doen, heeft hij geen leven meer natuurlijk."

Havenga zou graag zien dat er meer vrouwelijke gasten bij Voetbal International aanschuiven, zoals bijvoorbeeld Daphne Koster, Vera Pauw, Clémence Ross-van Dorp of Marleen Molenaar. Volgens Wilfred Genee heeft hij Molenaar weleens voorgesteld als gast, maar zag Johan Derksen dat niet zitten.

Genee: "Het lastige is dat het nu echt Voetbal International heet en dat Johan daar een soort van hoofd- en eindredacteurschap over heeft. Eigenlijk is bijna niemand goed genoeg, er mag bijna niemand meer aan tafel zitten. Hij heeft daar, in overleg met RTL, een soort zeggenschap in. Zijn mening is dat iemand die je aan tafel hebt ook iets te zeggen moet hebben."

Ondanks haar afkeer van het 'vrouwenbeleid' en Johan Derksen, kijkt Havenga wel met plezier naar Voetbal International. "Ik vind het wel lachen, maar ik heb af en toe echt ongelofelijke moeite met Johan Derksen die alles en iedereen onderuit schoffelt. Soms gaat het echt nergens meer over. Dat vind ik niet goed; kom ook gewoon met opbouwende dingen! Die nuance vind ik in het programma van de NOS veel beter. Dat zit ook iets meer op de inhoud. Daarentegen kan ik erg genieten van het hele samenspel en ook van Van der Gijp die gewoon geestig is."


6 opmerkingen:

Anoniem zei

"Ga koken mens!"

Anoniem zei

''Johan Derksen die alles en iedereen onderuit schoffelt. Soms gaat het echt nergens meer over. Dat vind ik niet goed; kom ook gewoon met opbouwende dingen! Die nuance vind ik in het programma van de NOS veel beter.''

Helemaal mee eens. Hij lult zo vaak complete onzin. Bas Dost reageert als een debiel wanneer hij gewisseld wordt: Fout van Ron Jans.
El Hamdaoui reageert als een debiel wanneer hij naast het elftal staat: Schuld van El Hamdaoui en de Boer is een toptrainer.

Anoniem zei

Elsemieke, ga lekker koken. Of een kookprogramma presenteren maar laat voetbalzaken aan de mensen (lees:mannen) over.

Anoniem zei

Elsemieke WIE?

Anoniem zei

Nooit van haar gehoord, maar ik vind de gasten zo prima hoor. Is altijd lachen met Hans en ook met die beer. Emile vind ik ook wel goed

Anoniem zei

Voetbal is een mannenwereld en dit moeten we niet omwille van gekunstelde positieve discriminatie willen veranderen. Uit de tv-optredens van Barbara Barend blijkt: het voelt gewoon onnatuurlijk aan om een vrouw over voetbal te horen praten, ongeacht haar deskundigheid. Wat betreft haar mening over Johan Derksen ben ik het overigens wel met mevrouw Havenga eens.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link