16 maart 2011


Mart Smeets: Voetbal International knap gemaakt

In zijn column voor NUsport besteedt Mart Smeets deze week aandacht aan Voetbal International ("wordt kundig gemaakt" en "het kijkt lekker weg") en de terugkeer van Hans Kraay Jr. in dit programma ("alsof Onze Lieve Heer op aarde terugkeerde om te vertellen hoe het met het Nederlandse voetbal ging").

Smeets genoot van de uitzending van afgelopen maandag: "Ik heb gelachen, veel gelachen zelfs en soms mijn al dan niet wijze hoofd geschud. Ik heb nog meer gelachen en me verbaasd", zo begint hij zijn column. Even verderop schrijft hij dat hij het uiterst vermakelijke televisie vond. "En daar grossieren deze mannen in; bijna iedere uitzending scoren ze, hoewel ze te lang doorgaan."

De NOS-corryfee gaat verder: "Vier mannen die over voetbal boomden en elkaar zaten te stangen. Uiterst grappig, maar qua inhoud bleef het ergens in de derde minuut al steken. (...) Het ging om niets, maar het werd knap gemaakt. Dat zie je niet vaak op de Nederlandse televisie."

Ook gaat Smeets in op 'het fenomeen' Hans Kraay Jr. "Je zou het ontwapenend en recht door zee kunnen noemen, maar even makkelijk ordinair en plat. Tussen die kwalificaties zit niet veel ruimte overigens. Hans zegt wat hij denkt, hij heeft een frisse (soms vooringenomen) kijk op de voetbalwereld en hij bazelt vrolijk door, bepaald niet geremd door enige ingetogenheid."

Smeets keek ook naar het optreden van 'Hansie' in Je Mist Meer Dan Je Ziet. "Hij mocht bij televisiepaus Matthijs van Nieuwkerk in de nacht komen vertellen wat hij allemaal gedaan had. In eenzelfde, bijna verpletterende alleenspraak ging hij door, nagenietend van alles dat de laatste weken rond deze voetbaltrainer/televisieman was gebeurd. Hij vergaloppeerde zich totaal, hij kreeg een heel dikke nek, maar het mocht. Het was zijn avond. Zijn 15 minuten van grote roem."

De hele column van Mart Smeets kun je hier lezen.


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wel leuk dat mart woorden gebruikt die allemaal ook bij hem zouden passen :)

Anoniem zei

En desondanks voor het eerst dat ik me in Marts woorden en analyse kan vinden. Die Hansie.. Wat ging die even plankgas door het rode licht heen bij dat Van Nieuwkerk programma. Met plaatsvervangende schaamte zitten kijken. Hansie Hansie toch..

Kiekewiet zei

Ik vond juist dat Hansie er overdreven probeerde te laten weten dat hij terug was. Overdreven boos, overdreven grappig. Mijn favoriet is in elk geval Eric van de Jakhalzen nu!

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link