27 mei 2018


Virgil van Dijk valt doelman Karius niet af: ''Niemand is perfect''

Virgil van Dijk meldt zich begin volgende week met een flinke kater bij het Nederlands elftal, dat op korte termijn twee oefenwedstrijden (tegen Slowakije en tegen Italië) speelt. De aanvoerder van Oranje moest in Kiev de winst van de Champions League aan Real Madrid laten (3-1).

"Dit is echt vreselijk. Ongelooflijk. Dit wil ik niet nog een keer meemaken", zei de 26-jarige Van Dijk voor de camera van Veronica.

Liverpool domineerde in de openingsfase en het uitvallen van Mo Salah na een half uur met een armblessure die hem misschien wel het WK kost, bleek een flinke aderlating. Vanaf het moment dat Salah uitviel creëerde Liverpool tot aan de rust geen enkele kans meer, terwijl het daarvoor met regelmaat gevaarlijk was.

"Mo is sowieso belangrijk voor ons team, het is frustrerend dat hij geblesseerd raakt. Maar ook zonder hem hebben we nog steeds veel kwaliteit", aldus Van Dijk. "Ik heb hem nog niet gesproken, maar ik hoop dat het meevalt."

Niet het uitvallen van Salah echter, maar de oogstrelende omhaal van Gareth Bale en de twee blunders van doelman Loris Karius waren na het laatste fluitsignaal onderwerp van gesprek.

Karius gooide in de 51ste minuut de bal tegen het been van Karim Benzema, waardoor het 1-0 werd en bij een 2-1 stand voor Real liet hij een afstandsschot van Bale eenvoudig door zijn vingers glippen.

Van Dijk weigerde na afloop zijn keeper af te vallen. "We doen het samen, dit hoort bij het vak. Niet iedereen is perfect. Fouten maken hoort erbij. Jammer alleen dat het vanavond gebeurt", aldus de verdediger die nooit eerder een Europese finale speelde.

"Maar je moet ook een goede verliezer zijn, applaus geven en een medaille mee naar huis nemen. We hebben terecht verloren."


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link