29 januari 2018


Column: ''Het veld in de Galgenwaard leek op een woestijn met wat grasplukjes''

Algemeen Dagblad-columnist Willem van Hanegem denkt dat we Robin van Persie pas echt kunnen beoordelen als hij een serie wedstrijden heeft gespeeld. Ook heeft hij geen goed woord over voor de conditie van de grasmat van FC Utrecht!

Bij Feyenoord gaat het er tegenwoordig alleen maar om hoeveel speeltijd Robin van Persie krijgt, zo lijkt het wel. Er wordt wel heel veel heisa gemaakt om die invalbeurten. Maar we kunnen hem toch pas echt beoordelen als hij straks een serie wedstrijden heeft gespeeld? Het gekke is: ik hoorde Martin van Geel steeds roepen dat hij zo fit is. Maar de technische staf denkt daar weer anders over en zegt dat hij zijn tijd moet krijgen. Misschien was het een verkooppraatje van Van Geel ofzo.

Van Persie is een geweldige speler en met zijn kwaliteiten zal hij direct weer één van de beste spelers van de eredivisie worden, al is dat in de huidige competitie niet zo’n opgave. Ik heb eerder aangegeven dat ik twijfels heb bij zijn terugkeer. Hij is niet het type dat makkelijk op de bank zit. Dat hebben we eerder bij Oranje ook gezien. Ik snap dat ook wel, omdat hij zo’n goede speler is.

Dan hoor ik mensen zeggen dat hij alleen al door zijn aanwezigheid andere spelers beter maakt. Flauwekul, het valt en staat altijd bij wat je zelf brengt en dat gaan we de komende weken zien en beoordelen.

Vorige week heb ik met verbazing gehoord dat Jan de Jong, de nieuwe directeur van Feyenoord, begon over het feit dat die club de meeste passes heeft gegeven. Ik heb er gisteren tijdens de wedstrijd tegen ADO Den Haag nog eens even extra op gelet, maar het zou leuk zijn als die passes niet acht van de tien keer achteruit gaan.

Ik heb me trouwens enorm gestoord aan dat belachelijk slechte veld bij FC Utrecht. Daar kan je gewoon niet op voetballen. Ik was woensdag in het stadion bij FC Utrecht - Feyenoord, maar het leek gisteren nóg slechter. Een soort woestijn met wat grasplukjes, dat was het. Dat Ajax daar niet verder kwam dan 0-0 zegt mij daarom ook niet zo veel. Ik ga in elk geval niet roepen dat de competitie nu is beslist. Dat vind ik onzin.

Ajax heeft de beste selectie en toen ik PSV zat te kijken, werd ik ook weer niet vrolijk. Bij FC Twente lopen enkele jongens van wie ik juist wél blij word. Van zo’n Oussama Assaidi kan ik echt genieten. Hij wil altijd vooruit, maakt zijn acties op intuïtie. Dat zie je ook gelijk als Mounir El Hamdaoui bij Twente invalt. Die gasten maken er echt wat van. Jongens die niet volgepropt worden met aanwijzingen van de trainer. Ik heb echt het gevoel dat er spelers zijn die zich geremd voelen door al die tactische plannen. Verschrikkelijk vind ik dat. Gelukkig kan Assaidi lekker zijn gang gaan. Als Gertjan Verbeek met deze selectie niet in de eredivisie blijft, dan moet hij zijn trainersdiploma maar inleveren.

De keuze voor Ronald Koeman van de KNVB vind ik een heel logische. Zo zie je ook maar weer dat veel afhangt van toeval. Als hij het bij Everton goed had gedaan, was hij nu nooit bondscoach geworden.

Ik vind het goed dat er een Nederlandse coach wordt aangesteld. Dan hoor ik bijvoorbeeld ook de naam van Jürgen Klinsmann vallen, maar dan moet je oppassen dat het trainingsveld niet vol staat met boeddha-beeldjes. Kom op zeg, laat het voetbal nou de basis blijven. Dan klimmen we misschien nog een keer uit het dal.

Willem van Hanegem


11 opmerkingen:

Anoniem zei

http://pg.us.rtl.nl/rtlxl/network/a2t/progressive/components/videorecorder/34/343224/400251/e20b5d5c-65da-3c41-8169-c5dc7fe798fb.ssm/e20b5d5c-65da-3c41-8169-c5dc7fe798fb.mp4

Anoniem zei

Thx!

Alex zei

Bedankt vanuit Bang Saray, Thailand

Anoniem zei

"Server error, you are not permitted" krijg ik als melding als ik de link van Anoniem kopieer. Hoe komt dit?

Anoniem zei

Kut man, nog amper 10 minuten te gaan via link van anoniem en plots die melding krijgen: "403 - Forbidden: Access is denied.
You do not have permission to view this directory or page using the credentials that you supplied."

Vanuit België is dit de enige manier om programma te bekijken.
Zwaar kut man!

Anoniem zei

Hier hetzelfde, had hem bijna binnen. Ik vermoed dat men wakker begint te worden. Da's kut want daar gaat mijn verzetje.

Han CNX zei

Kut.. hij wil niet downloaden..

Anoniem zei

https://www.youtube.com/watch?v=iFvPulwZ4_o

Anoniem zei

Kan iemand die hem gisteren al gedownload heeft, hem mischien op een gratis file host zetten?
www.openload.co bijvoorbeeld

Bedankt,

Renzo

Han zei

Vraag me af of het een probleem op de RTL site is.. kan hem ook niet via hun site bekijken. (Die site is al kut, maar nu werkt het helemaal niet meer, ook niet als ik VPN via KoudNatLand)

Dank voor de Joetjoep link!

Anoniem zei

Bedankt voor de youtube-link. Perfect kunnen uitkijken.
Aflevering van komende vrijdag graag opnieuw op die manier.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link