12 november 2017


Gianluigi Buffon: ''We moeten ons niet neerleggen bij middelmaat''

Doelman Gianluigi Buffon heeft Italië zondagmiddag een waarschuwing gegeven in aanloop naar de allesbeslissende kraker tegen Zweden. De Azzurri moeten maandag in San Siro de 1-0 nederlaag uit het heenduel wegpoetsen om zich te plaatsen voor het WK.

Bondscoach Giampiero Ventura verbaasde zich op zijn persconferentie zondag over de hoge verwachtingen van zijn ploeg. ''Op het moment dat we bij Spanje in de groep kwamen, wisten we al dat we voor de play-offs moesten gaan. Niemand kan verrast zijn dat we hier terecht zijn gekomen'', sprak de 69-jarige trainer. Buffon is het daar niet mee eens.

''We moeten ons niet neerleggen bij middelmaat. Dat is het grootste gevaar. Niet alleen voor ons, maar voor de hele voetbalwereld. Als je gewend raakt aan middelmaat, bevind je je op glad ijs en kun je snel wegzakken. De enige mentaliteit die ik ken is de lat hoog houden, verbeteren en hoge doelen stellen.''

Buffon sprak zijn coach ook na het duel in Solna al tegen. Ventura sprak toen zijn onvrede over de arbitrage uit en klaagde over een gebrek aan geluk. Buffon wees dat toen van de hand: ''Regel één in het internationale topvoetbal is dat je geen medelijden met jezelf moet hebben.''

Italië moet maandag (20.45 uur) in Milaan winnen van Zweden om niet voor het eerst in zestig jaar een WK mis te lopen. ''We moeten onze verantwoordelijkheid pakken en de druk samen dragen. We zitten met zijn allen in deze situatie. Ik heb nog nooit een coach of speler in zijn eentje een wedstrijd zien winnen of verliezen'', aldus Buffon.Lees ook het andere voetbalnieuws van vandaag terug op SigaarSnor!
- Mimoun Mahi: ''Ik heb Lars Veldwijk nooit, maar ook nooit de dood toegewenst!''
- Kroatië plaatst zich ook voor het WK
- Zwitserland plaatst zich voor vierde keer op rij voor het WKLees ook het andere voetbalnieuws van gisteren terug op SigaarSnor!
- Uitzending Voetbal Inside van 10-11-2017 trekt 417.000 kijkers
- ''Walk on girls moet vast item worden in Voetbal Inside''


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link