14 november 2014


Boskamp: ''Guus Hiddink niet schuldig aan dramatische prestaties Oranje''

Johan Boskamp vindt niet dat Guus Hiddink de schuldige is aan de dramatische prestaties van het Nederlands elftal. De oud-international is van mening dat de bondscoach er niks aan kan doen dat Oranje achterin zo klungelt.

Johan Boskamp zegt dat hij het belachelijk vindt dat Hiddink nu de zwarte piet toegespeeld krijgt. ''Het is echt pijnlijk. Hij kan er ook niets aan doen dat ze achteraan zo klungelen.'' Dat er zo laatdunkend over Oranje wordt gedaan in Nederland, vindt hij wel terecht. ''We hebben misschien ook een minder sterke generatie'', zegt hij tegen Sporza.

De analyticus meent dat Arjen Robben een groot verschil maakt voor de prestaties van het Nederlands elftal. In Brazilië was de vleugelspeler in bloedvorm, wat hij volgens Johan Boskamp nu niet is. ''Toch blijft hij de enige die écht goed presteert.''

Dat veel mensen zeggen dat de KNVB Ronald Koeman had moeten aanstellen, vindt hij allemaal maar 'gelul'. Nederland verliest immers steeds door individuele fouten, aldus Boskamp. ''Maar als je verliest lig je altijd onder vuur. Je mag niet vergeten dat Hiddink toch al heel wat bewezen heeft. Maar de mensen die vonden dat ze Ronald Koeman hadden moeten aanstellen in plaats van Hiddink staan nu wel sterk. Ik vind dat allemaal gelul, want Nederland verliest vooral door individuele fouten.''


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Iedereen is het er over eens dat het moeilijk is om na een succesvol WK de draad weer op te pikken, maar toch zijn er analisten die blijven beweren dat alles anders was geweest als Koeman bondscoach was geworden. Koeman was de beste kandidaat, dat klopt, maar ook met hem aan het roer had dit Oranje moeilijkheden gekend. Dit team heeft één groot probleem, het is te afhankelijk van de prestaties van de sterspelers (Robben, Van Persie, Sneijder). En dat is niet alleen omdat die sterspelers zo goed zijn, maar omdat de rest zo slecht is. Dat was ook een probleem onder Van Gaal en Van Marwijk.

Germ Hamstra zei

weet ook alles beter

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link