24 mei 2012


NOS wil dat RTL stopt met gebruik term 'sportzomer'

Deze zomer zendt RTL4 achter elkaar VI Oranje, Tour du Jour en De Spelen uit. Dit gebeurt onder de overkoepelende naam 'RTL Viert De Zomer', maar in promo's wordt soms ook het woord 'sportzomer' gebruikt. Dit blijkt tegen het zere been van NOS-directeur Jan de Jong. Hij heeft de concurrent gevraagd om de benaming exclusief voor zijn omroep te laten liggen.

De NOS gebruikt de term 'Studio Sportzomer' al enkele jaren. "Ik heb RTL gevraagd om van het gebruik van deze term af te zien. Ik ga er geen juridische strijd van maken, maar ik doe een appèl op hen van: doe het niet, want het schept alleen verwarring. Het voelt alsof een Duitser zijn handdoekje 's zomers op jouw plaats legt. Het is de Sportzomer van de NOS en niet die van RTL."

Zware concurrentie
De NOS moet deze zomer zwaar concurreren met RTL. VI Oranje en Studio Sportzomer staan zelfs recht tegenover elkaar geprogrameerd. De Jong: "Als ik zelf de baas was van RTL, had ik het er niet rechtstreeks tegenover gezet. Dan was ik iets later gaan zitten."

Het verschil tussen RTL en de NOS is volgens De Jong dat de NOS veel journalistieker te werk gaat. "Na afloop krijgt u allemaal een cd mee met 18 EK-hits gezongen door onze drie tenoren Mart, Jack en Tom. Oh nee, toch niet, want wij gaan doen waar we góéd in zijn", grapte hij gisteren tijdens een persconferentie.

Spannende strijd
Ook de makers van VI Oranje zijn benieuwd naar de strijd tussen RTL en de NOS. Eindredacteur Michel van Egmond van Voetbal International zei daar eerder deze week in De Wereld Draait Door over: "Het wordt wel spannend. Ik kan niet ontkennen dat wij elke ochtend even een klein vergelijk maken van de kijkcijfers."

Toch lijkt de NOS in het voordeel, omdat zij een goedbekeken wedstrijd voor zich hebben en veel mensen daardoor automatisch zullen blijven hangen. Van Egmond: "We hebben er niet zo veel invloed op. Wij moeten het doen met de middelen die we hebben. Dat zijn de mannen aan tafel en de chemie. We hopen dus dat René in topvorm is."

Ook René van der Gijp vindt dat de NOS bij voorbaat al een voorsprong heeft. "Zij hebben de beelden van de wedstrijd en de interviews met Van Marwijk. Daar lopen wij in achter. Wij hebben de beelden echter weer niet zo hard nodig als dat zij ze nodig hebben. Wij denken dat we misschien leuker commentaar op de wedstrijd kunnen leveren dan Mark van Bommel."


9 opmerkingen:

Anoniem zei

Volgens mij schijten ze zeven kleuren stront daar bij de NOS. Ze zijn gewoon bang dat RTL betere kijkcijfers scoort dan zij met Black Jack. Triest.

Anoniem zei

Ze moeten eens ophouden met die strijd. Gewoon je eigen ding zo goed mogelijk doen en niet op de ander letten.

Renhzo

Anoniem zei

ze zijn bang bij de nos, dus gaan ze maar flauwe grapjes maken.

Anoniem zei

Ik denk dat de meneer de Jong nu al zijn broekie vol heeft zitten.
Misschien een paar onderbroeken sturen?

De Jong: "Als ik zelf de baas was van RTL, had ik het er niet rechtstreeks tegenover gezet. Dan was ik iets later gaan zitten."

Ik denk dat De Jong niet snapt dat VI gewoon van zijn eigen kracht uitgaat ipv saaie gesprekjes met Jacky.

Anoniem zei

Het slaat ook nergens op om VI Oranje te moeten verplaatsen. Studio Sportzomer is van 22.30 tot 23.30 (of misschien nog wel iets later?). Moet VI Oranje dan om 23.30 gaan beginnen ofzo? Wat een onzin.

Anoniem zei

Ik zag Jack ook bij Boulevard allerlei Zwarte Pieten uitdelen aan VI, maar dat is niet meer dan logisch: hij is er zelf ook één.

Anoniem zei

Ah, er is iemand op zijn pik getrapt!

Anoniem zei

Lekker voor RTL zij verbieden fans ook video's te uploaden op youtube. Ik hoop dat het ook echt een verbod wordt!
Koekje van eigen deeg RTL lekker voor je!

Anoniem zei

Tja, het is natuurlijk wel te begrijpen. Als de NOS ineens komt met een GTST soap zal RTL ook niet erg blij zijn.
Ik vind het trouwens een beetje raar dat RTL besloten heeft om voor deze term te kiezen. Het is niet onderscheidend en schept alleen maar verwarring. Ach, wellicht is dat nu ook juist de bedoeling...

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link