31 mei 2012


Marketingdirecteur Heineken: niet erg om door Johan Derksen afgezeken te worden

Het is niet erg als Johan Derksen deze zomer tijdens VI Oranje vervelende dingen over sponsor Heineken roept. Dat zei de marketingdirecteur van het biermerk, Hans Böhm, vandaag op BNR. In het verleden haalde Derksen nogal eens uit naar sponsors. Zo vond hij bijvoorbeeld de Gamma Dugout een waardeloos item.

"Ik denk dat je daar groot in moet zijn", aldus Böhm. "Dat weet je als je in zo'n programma stapt." Hij denkt echter dat het allemaal zo'n vaart niet zal lopen. "Een keertje eten met elkaar is belangrijk om te laten zien dat we allemaal aardige mensen zijn."

Böhm vindt het wel van belang dat er vooraf duidelijke afspraken zijn over de gesponsorde items binnen programma's. "Je zoekt natuurlijk gezamenlijk naar een item waar je op een heel natuurlijke manier een rol in een groot programma kunt hebben. Het zal niet verbazen dat tijdens VI Oranje het rugnummershirt een rol gaat spelen."


11 opmerkingen:

Anoniem zei

Wedden dat Gijp en Derksen zal zeggen dat Heineken niet smaakt... Dat ze liever Jupiler hebben

Anoniem zei

Ik denk niet dat het zo'n vaart zal lopen, maar ze schromen zich niet om het af te doen als een geld schieter . Zoals dat ook is gebeurd met Praxis of Gamma (weet ik veel) , Jupiler, TOTO, Gillette en ga zo maar door.

Michel

Anoniem zei

Juist door een paar negatieve uitingen te doen maak je reclame. Dat gezever over de Gamma dugout, lelijke Gillette bokaal enzovoorts is allemaal koren op de molen voor de sponsor.

De kijker weet dat het een grap is of dat de negativiteit niet zozeer met het merk zelf te maken heeft en ondertussen wordt het merk keer op keer genoemd. Daar betalen ze heel graag voor hoor.

Anoniem zei

^^^^

/thread.

Raymond zei

Dat roepen ze nu wel, maar kan me toch herinneren dat Youp van t Hek ook wel eens wat geroepen heeft over een biertje, en hoe is het daar dan mee afgelopen??????? Juist!

Anoniem zei

Hans Böhm?

Is dat dezelfde man als die vroeger in Ook Dat Nog zat, die schakert?

Anoniem zei

Wilfred lust geen bier, Johan is geheelonthouder.


Alleen Rene zie je weleens een biertje drinken. Maar die vindt alles prima.


Zou me geen zorgen maken als Heineken zijnde.

Anoniem zei

Heineken is niet te zuipen maar Derksen is niet te pruimen.

SigaarSnor zei

@Anoniem 31-05-12 22:24: Nee, is een andere Hans Böhm.

Jordi zei

Jammer, Jupiler is een veel lekkerder biertje =)

Anoniem zei

Heineken is zo'n groot merk dat het helemaal niets meer uitmaakt.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link