17 juni 2011


Johan Derksen kreeg 750 euro bruto per dag voor VI Oranje

De vergoeding die Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee per dag kregen voor hun optredens in VI Oranje was 750 euro bruto (per persoon). Dat onthult Johan Derksen deze week in de Nieuwe Revu. VI Oranje was in totaal 31 dagen te zien (van 10 juni tot en met 11 juli 2010).

Helemaal tevreden over het salaris was Derksen niet: "Tijdens het WK deden we twee uitzendingen per dag. Daarvoor kregen we per persoon 750 euro bruto. Ik hield daar 350 euro van over en moest zelf opdraaien voor de kosten van de parkeergarage. Destijds gingen we daarmee akkoord, omdat RTL7 een kleine zender is en de productiekosten hoog waren."

Onlangs tekenden de heren een nieuw contract bij RTL en volgens Derksen worden ze nu prima betaald. Hoeveel precies wil hij niet onthullen ("Dat is niet chic."), maar het gaat volgens hem om een "marktconforme beloning". Eerder zei hij daarover: "Ik zit nu 13 jaar bij RTL en bij wat we nu krijgen is ook al het achterstallige salaris verrekend."

Dat RTL nu de knip trekt voor het trio, heeft een duidelijke oorzaak. Derksen daarover: "RTL raakte in paniek toen bekend werd dat wij in gesprek waren met SBS. Wij zijn het enige programma op RTL7 dat scoort. Voor de rest kun je namelijk kiezen uit racende vrachtwagens, vechtende dwergen of tieten."


9 opmerkingen:

Anoniem zei

hoe kan hij nu 350 euro overhouden, hij heeft toch een bedrijf.. hij kan toch gewoon zijn uren factureren.. :S

Anoniem zei

Dat kan als hij per uur wordt betaald, maar waarschijnlijk is het, zoals de meeste beroepen, per maand.
350 euro is netto, maar dit is bovenop zijn salaris bij VI voor zijn hoofdredacteurschap.
Dat is althans mijn idee.

Anoniem zei

belasting lijkt me, is niet zo vreemd...

Anoniem zei

dure parkeergarage lijkt me dan..

Anoniem zei

Het lijkt me niet dat Derksen weinig verdient met zijn hoofdredacteurschap, de lezingen die hij geeft en het reguliere programma. Dit salaris komt daar nog eens bovenop waardoor er sowieso al 52% inkomstenbelasting vanaf gaat. Dan hou je nog 360 euro over. Parkeren, drankje erbij en hop: 350 euro

Anoniem zei

als je al veel verdiend ,is 350 euro een schijntje en gaat ie liever in de tuin zitten.

Anoniem zei

350 euro * 31 dagen is 10850 euro netto in de maand... Jeetje het wordt tijd voor een actie om Johan de winter door te helpen...

Anoniem zei

Tja voor tv-begrippen is die 750 euro natuurlijk lachwekkend. (Albert Verlinde 7 ton p/j)

Anoniem zei

Volgens mij kost die kamer die René had per dag al meer dan 750 euro...

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link