30 augustus 2016


''Het probleem van Hakim Ziyech is, dat hij een Marokkaan is'' (Voetbal Inside)

Fragment uit Voetbal Inside. René van der Gijp weet waarom Hakim Ziyech nog geen grote transfer heeft gemaakt. Dit omdat zijn 'Marokkaanse voorgangers' uit de Eredivisie het stuk voor stuk hebben laten afweten in de buitenlandse competities!

Klik hier voor een overzicht van alle video's bij deze uitzending.

Klik hier om de gehele uitzending van 29 augustus 2016 te bekijken.2 opmerkingen:

Unknown zei

El Ghazi is gewoon een Nederlandse Marokkaan. Dus dat Ziyech weer de eerste is sinds El Hamdaoui klopt niet. Aisatti zat er ook tussen.

Daarnaast heeft het niets met de etnische achtergrond te maken. Er zijn ook talloze Nederlandse 'talenten' die het niet gered hebben.

Je hebt een Clasie die lekker penalty's aan het veroorzaken is voor Southampton, Lens die overal mislukt, Stekelenburg die enorm wegzakt, Fer die degradeert etc.

Er zijn minder Marokkanen dan Nederlanders in Nederland. Dat betekent dat er ook minder Marokkanen in Nederland vertegenwoordigd zijn in het voetbal. De kans is dus ook kleiner dat een Marokkaanse speler het uitmuntend doet op een topniveau.

Kijkend naar het Marokkaanse voetbal is het in Marokko ook moeilijk om een topper voort te brengen. De infrastructuur en de voetbalinstellingen in Marokko zelf zijn niet van de wereldtop. Net als de voetbalopleidingen. Dus is het niet zo onlogisch dat er niet veel Marokkaanse toppers zijn.

Benatia is op dit moment wel de beste Marokkaanse speler. Een echte topverdediger. Hij was uitmunted bij Udinese en Roma. Daarna ging het niet perfect bij Bayern mede dankzij de eisen die Guardiola stelt. Hij heeft nu een wedstrijd erop zitten bij Juve en speelde weer uitmuntend. Hij past perfect bij de Italiaanse top.

Maar verder zijn er inderdaad weinig Marokkaanse toppers. Die uitspraak is correct. Wel een beetje raar om Ziyech alleen als Marokkaan te benoemen. Hij heeft ook de Nederlandse nationaliteit. Als hij mislukt dan is het niet alleen een Marokkaan die mislukt maar ook een geboren en getogen Nederlander.

Anoniem zei

Als René hetzelfde had gezegd over Brazilianen of Spanjaarden had niemand hier een drama van gemaakt. Clubs kijken inderdaad ook naar de etnische achtergrond en cultuur van een speler. Net zoals ze ook naar de leeftijd kijken. Hebben ze enkele slechte ervaringen met tieners die het niet waarmaken? Dan gaan ze de volgende keer voor een ervaren speler. Hebben ze slechte ervaringen met enkele Marokkaantjes/Braziliaantjes? Dan gaan ze volgende keer misschien niet voor een Marokkaan of Braziliaan. Zo werkt het. Dat wil niet zeggen dat ze nooit nog een Marokkaan zullen aantrekken. Het betekent wel dat ze in het vervolg langer zullen twijfelen.

Misschien was dat de reden waarom Ajax twijfelde bij Ziyech. Omdat El Ghazi geen lantaarnpaal meer voorbij kan. El Hamdaoui was ook al een flop. Maher wilden ze ook al niet en dat hadden ze goed gezien, want die flopte nadien bij PSV. Assaidi: goed bij Heerenveen, nadien bijna naar Ajax maar uiteindelijk geflopt bij Liverpool.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link