28 januari 2016


''Kijkcijfers Voetbal Inside lopen terug''

Of het nu aan de naamsverandering ligt of aan iets anders, de kijkcijfers van Voetbal Inside lopen fors terug in vergelijking met de afgelopen seizoenen van Voetbal International!


In het seizoen 2013/2014 beleefde Voetbal International qua kijkcijfers zijn hoogtepunt. De maandagavond uitzendingen trokken gemiddeld ruim 811.000 kijkers en de vrijdagavond uitzendingen ruim 629.000 kijkers. Dat aantal kijkers liep een seizoen later al wat terug en dan met name op de vrijdagavonden. Het seizoen 2014/2015 was dus op de maandagavonden goed voor 798.000 kijkers en op de vrijdagavonden nog goed voor ruim 502.000 kijkers. Alleen verloor Voetbal International op de vrijdagavond gemiddeld 127.000 kijkers per uitzending.

Dit seizoen kreeg Voetbal International een naamsverandering. Vanaf de start van dit seizoen ging het als Voetbal Inside verder. Hoewel de formule bijna geheel intact is gebleven, nemen ook dit seizoen de kijkcijfers verder af. En nu niet alleen op de vrijdagavond, ook de populaire maandagavond uitzending verliest veel kijkers.

Dit seizoen trekt de maandagavond uitzending gemiddeld ruim 717.000 kijkers. Bijna 100.000 kijkers minder dan twee seizoenen geleden en zelfs ook nog 80.000 kijkers minder dan vorig seizoen. Ook de kijkcijfers van de vrijdagavond uitzending blijven teruglopen. Gemiddeld kijken dit huidige seizoen er nog 450.000 kijkers naar de vrijdagavond uitzending. Bijna 180.000 kijkers gemiddeld minder dan twee seizoenen geleden en nog eens 50.000 minder kijkers dan vorig seizoen.

Diverse oorzaken worden genoemd voor het teruglopende kijkcijferaantal. De hevige concurrentie op de andere zenders is volgens RTL7 de voornaamste reden, terwijl fans van het eerste uur zich aan andere dingen storen. Zo vindt een groot deel van de fans dat de flauwe filmpjes tot ergernis toe blijven herhaald worden, en kunnen weinig fans de inbreng van Simon Zijlemans waarderen.

Wij van SigaarSnor hebben ook aan de fans van het eerste uur gevraagd wat ze nu van de huidige opzet van Voetbal Inside vinden. De resultaten kunt u hier volgende week teruglezen.

Gemiddelde Kijkcijfers Voetbal International / Voetbal Inside
2011/2012:
Maandagavond: 782.000 kijkers
Vrijdagavond: 501.000 kijkers

2012/2013:
Maandagavond: 801.000 kijkers
Vrijdagavond: 518.000 kijkers

2013/2014:
Maandagavond: 811.000 kijkers
Vrijdagavond: 629.000 kijkers

2014/2015:
Maandagavond: 798.400 kijkers
Vrijdagavond: 502.000 kijkers

2015/2016 (tot nu toe):
Maandagavond: 717.000 kijkers
Vrijdagavond: 450.000 kijkers


15 opmerkingen:

Anoniem zei

Ze hebben tegenwoordig minder beelden van de wedstrijden (ondanks dat ze twee jaar geleden helemaal geen beelden hadden). Het niveau vind ik pak en beet hetzelfde met voor 2010 toen het nog niet zo populair was.

Anoniem zei

De tijd van 'het onbekende programma dat verfrissend leuk was' veranderde in een melkkoe en nu zit het programma een beetje in (stabiel) verval. Vroeger keek ik 2x per week uit naar het programma, maar nu is dat een stuk minder (ondanks dat ik nog meestal kijk). Gemiste vrijdagavonduitzendingen kijk ik ook niet altijd meer terug.

Anoniem zei

Misschien eens Wilfred Genee vervangen door iemand die niet steeds een ander onderbreekt voor een irritant filmpje of niet relevante opmerking of vraag. Dat kinderachtige gedrag stoort me mateloos. En als ze toch bezig zijn hou ook op met die items van die vreselijke hipster verslaggever.

Anoniem zei

Alleen de vrijdag. Ze moeten ook kijken hoe vaak het programma terug wordt bekeken op RTLXL.

Unknown zei

Logisch. Het programma bestaat al sinds een aantal jaar uit hetzelfde format. Alle grappen zijn meermaals al de revue gepasseerd, met spijt in mijn hart moet ik concluderen dat het einde in zicht is voor VI.

Anoniem zei

Ik vind het dit seizoen, als kritische kijker, juist weer op het beste niveau ooit zitten. Maar vorig seizoen hadden ze veel te vaak flauwe filmpjes, werd Hans veel te vaak geplaagd, steeds weer Bosman over zijn gewicht vragen, steeds weer de groente en fruit etc.. Het werd soms saai.

Dit seizoen is dat allemaal een stuk beter. Kieft, Kraaij, Driessen zijn top. Bosman een beetje voorspelbaar. Verbeek net als elke andere trainer ook erg voorspelbaar en clichematig.

Anoniem zei

anaoniem nr3. mee eens. het programma gaat vaak nergens over.

Anoniem zei

Vaste kijker sinds 2004, bijna elke aflevering gezien. Sinds dit jaar helaas ook veel minder dan voorheen. Ik weet niet precies waar het aan ligt. Beetje een gevoel alsof je al jaren met dezelfde oom aan tafel zit? Die ken je onderhand ook wel. Nodig eens wat andere gasten uit. Live televisie kan heel spannend zijn als je een paar tegenpolen neerzet, zoals toen met van Breukelen.

Anoniem zei

Net als altijd Feyenoord-TV en anti Ajax en -PSV. Dus niet raar dat de kijkcijfers teruglopen!

boerenscout zei

Ik ben toch echt fan van het eerste uur..... ik heb sinds het seizoen met Barbara barend geen uitzending gemist... maar mij is niets gevraagd door sigaarsnor... hoe onafhankelijk is dat onderzoek van jullie?

Anoniem zei

Tja, altijd dezelfde gasten, enige leuke is Kieft de rest weet je van te voren al hoe de uitzending gaat lopen. (Boskamp over eten en feyenoord, Gertjan over 2e bundesliga en 'Arschlochen', Hans "Paardelul" en niet laten uitpraten)... T is gewoon voorspelbaar, vroeger hadden ze iedere vrijdagavond een andere gast, van Raoul Heertje tot Ernst Daniel Smid, misschien moeten ze die kant weer op gaan.

Anoniem zei

Meer verschillende gasten zou goed zijn. Alleen wil bijna niemand komen omdat ze allemaal wel eens belachelijk gemaakt zijn door Gijp en Johan.
Renzo

Werner zei

Ik vind die Simon juist wel leuk.

Anoniem zei

Meer gasten uitnodigen. Vroeger kwamen Raoul Heertje, Tijl Beckand, etc. nog langs. Het riedeltje van Derksen en Gijp ken ik nou zo langzamerhand wel, Kraay Jr. en Boskamp laten ze nooit uitspreken.

Tom zei

Ik ben ook een kijker van het eerste uur toen het nog Voetbal Insite heette, ik weet nog dat ze de gebroeders de Boer toen voetballend in Schotland via een video verbinding in de uitzending hadden. En ik ben het eens met de meeste die hier gereageerd hebben.
- Genee moet ophouden met mensen onderbreken als ze het over voetbal hebben (gebeurde vrijdag ook meerdere keren toen Verbeek iets aan het uitleggen was).
- Ophouden met die domme plaatjes en filmpjes.
- Meer diversiteit in gasten, paar jaar geleden zaten regelmatig Raoul Heertje, Aad de Mos, Viggo Waas, Erik Dijkstra, Rob Stenders, Kees Jansma, Willem van Hanegem etc aan tafel.
- Die items van Simon voegen ook weinig tot niks toe.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link