07 mei 2011


Willem van Hanegem keert terug in Voetbal International

Willem van Hanegem zal binnenkort weer zijn opwachting maken in het tv-programma Voetbal International, zo is gisteren bekendgemaakt in datzelfde programma. Hij zal op 30 mei te zien zijn. Of het bij een eenmalige terugkeer blijft of dat hij vaker zal gaan aanschuiven, is niet helemaal duidelijk.

De terugkeer van Van Hanegem is opmerkelijk, omdat hij eerder had gezegd nooit meer aan de tafel van Voetbal International te willen zitten. Zo'n twee jaar geleden raakten Johan Derksen en Van Hanegem gebrouilleerd, nadat Derksen kritisch was geweest over de activiteiten van Van Hanegem als trainer van FC Utrecht. Uitlatingen van Derksen schoten bij Van Hanegem in het verkeerde keelgat.

Van Hanegem zei daarover vorig jaar: "Je hebt zoveel jaren en zo vaak met mij gewerkt, je weet hoe ik ben, ga dan niet mij op een verschrikkelijke manier lopen beschimpen. Er moet een bepaald respect zijn." De twee begroeven echter enige tijd geleden de strijdbijl, waarna nu voor Van Hanegem de tijd rijp is om ook weer eens aan te schuiven aan tafel bij Voetbal International.

Van Hanegem was tot halverwege 2008 vaste gast in Voetbal Insite. Het leek er dat jaar op dat het programma zou moeten stoppen, waarna Van Hanegem een exclusief contract tekende als analyticus bij Sport1. Uiteindelijk kwam het voetbalprogramma (onder de naam Voetbal International) toch terug op de televisie. De plaats van Van Hanegem werd toen ingenomen door René van der Gijp.

In het verleden botste Van Hanegem in Voetbal Insite vaak met Wilfred Genee. Wilfred Genee zei over de inbreng van Van Hanegem vorig jaar nog: "We hadden vroeger Willem van Hanegem - met alle respect, een heel aardige man – maar die zei altijd: 'Wat kan mij dat nou schelen?'." Zie ter illustratie van de moeizame relatie tussen Genee en Van Hanegem de YouTube-video hieronder (met excuses voor de slechte videokwaliteit):



1 opmerking:

Anoniem zei

Wat ken mij dat schelen...?

;)

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link