01 september 2011


Johan Derksen over het nieuwe tv-seizoen (Veronica Magazine)

In Veronica Magazine komt Johan Derksen deze week uitgebreid aan het woord over het nieuwe tv-seizoen (en het televisiewereldje in z'n algemeenheid). Eerder kon je op SigaarSnor.blogspot.com al een video zien waarin hij Arie Boomsma tijdens dat gesprek fijntjes laat weten geen fan te zijn van diens programma 'Uit De Kast'. Hieronder nog enkele andere quotes:

- Over zijn trip met Johnny de Mol naar Texas (voor het programma 'Waar is De Mol?'), waar hij een tatoeage liet zetten: "Mijn vrouw wist niet wat ze zag. Ik ben helemaal niet van de tattoo's, maar die kleine De Mol heeft me zo gek gekregen."

- Over het mogelijke toekomstige succes van SBS nu John de Mol daar een vinger in de pap krijgt: "Het heeft in ons smakeloze landje toch alles te maken met een programmadirecteur die op de stoel van de kijker gaat zitten en de bullshit maakt die aanslaat?"

- Over John de Mol: "Ik respecteer John de Mol zeer. Ik heb niets met hem te maken, maar heb wel veel aan hem te danken. We zaten bij RTL dertien jaar lang voor een fooi en toen deed John de Mol ons een aanbieding en toen was financieel alles mogelijk bij RTL."

- Over de stelling dat de Publieke Omroep programma's met een boodschap moet maken en amusement moet overlaten aan RTL en SBS: "Links geleuter. De publieke omroep moet toch ook gewoon publiek hebben of niet? Mogen zij dan geen amusement maken? Wat een onzin."

- Over voetbal op de Publieke Omroep: "Ik vind het belachelijk dat de Publieke Omroep voetbal uitzendt. Want de belastingbetaler betaalt mee aan de voetbalrechten, terwijl meer dan de helft van hen niet in voetbal geïnteresseerd is. Dat soort amusement hoort bij de commerciële zenders thuis. Daar moet je niet de belastingbetaler mee opzadelen."

- Over PowNed: "Zij boden mij laatst een radioprogramma aan. Ik vroeg aan hen waarom een jongerenzender in godsnaam een dj van 62 wil. Toen zeiden ze dat de gemiddelde leeftijd van hun kijkers volgens onderzoek 51 is. Het is geen jongerenzender; het is eigenlijk een progressieve MAX."

- Over PowNews: "Ik mis de nuance. Het is een kunstje, maar ik vind het wel leuk om naar actualiteiten met die brutale vlerk (Rutger Castricum, red.) te kijken. Ik vermaak me er wel mee."

- Over WNL: "Ik ben een keer te gast geweest bij WNL. Joost Eerdmans (presentator, red.) wist niets van de materie, hij heeft geen enkel niveau. Eerdmans was zo nerveus dat je als gast bijna nerveus van de presentator werd."

- Tijdens de afsluitende fotoshoot met Nance Coolen en Nicolette Kluijver: "Gaan we nog bloot of doen we dat niet vandaag?"

Het hele gesprek is te lezen in Veronica Magazine #36 (pagina 6-11).

Neem nu een abonnement op Veronica Magazine!


2 opmerkingen:

Anoniem zei

- Over het mogelijke toekomstige succes van SBS nu John de Mol daar een vinger in de pa krijgt:

een vinger in de pa? :S haha

SigaarSnor zei

Dat zou eventueel nog wel op kunnen gaan voor Johnny. Hoe dan ook: typo aangepast!

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link